YSK Başkanından seçim yenileme açıklaması! Aralarında Hilvan da var

TAKİP ET

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 2 Haziran'da yeniden yapılacak olan Hilvan Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 2 Haziran'da yeniden yapılacak olan Hilvan Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti'nin kazandığı Hilvan'da AK Parti'nin itirazı üzerine seçimlerin yenilenmesine karar verildi.

Yapılan itirazlar sonucunda seçimin yenileneceği yerlerin olduğunu ifade eden Ahmet Yener, Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçelerinin yanı sıra Edirne'de bir beldede ve Sivas'ta bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden yapılacağını kaydetti. 

Başkan Ahmet Yener, buradaki seçimlerin, seçim takvimi çerçevesinde 2 Haziran’da gerçekleşeceğini söyledi.

İtiraz sürelerine ilişkin açıklama yapan YSK Başkanı Ahmet Yener, şunları söyledi:

"İtiraz sürecinin normal seyrinde devam ettiğini belirten Yener, “Kurulun gündemine gelen ve kamuoyunun yakından takip ettiği itirazlara ilişkin olarak gün sonunda sizlere bilgilendirmeleri yapıyoruz. Ancak sizlerin az önce sorduğu gibi 81 adet değil daha fazla itiraz var.

Biz bu itirazlarda daha çok büyükşehir ve ilçe bazında kuruma intikal eden itirazlara ilişkin sizlere bilgi veriyoruz. Bu itirazlar içerisinde belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği gibi sıralamaya ilişkin itirazlar da var. Ancak bunları genelde tüm ülke çapını ilgilendirmediği için sizlere fazla bilgilendirme yapmıyoruz”