Yılanları evden uzak tutmak için neler yapılmalı?

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yılanların sayısı son zamanlarda bir hayli artmaya başladı. Uzmanlar özellikle kırsal alanlardaki vatandaşları uyarıyor.

Şanlıurfa’da yılanların sayısı son zamanlarda bir hayli artmaya başladı. Uzmanlar özellikle kırsal alanlardaki vatandaşları uyarıyor.

Şanlıurfa’da havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar da ortaya çıkmaya başladı. Sık sık görülmeye başlayan irili ufaklı yılanlar vatandaşları tedirgin ediyor. Yerleşim alanlarına bile girmeye başlayana yılanları uzak tutmak için ne yapmak gerekiyor?

Yılanların yerleşim alanlarına kadar gelmesindeki nedenleri sıralayan uzmanlar, özellikle peynir ve süt kokusunun yılanları çektiğini söyledi. Uzmanlar yılanları yerleşim yerlerinden uzak tutmanın yöntemini de açıkladı.

Mersin Veteriner Hakimler Odası Başkanı Bektaş Şenay, “Evlerin önünde hayvanların cazibesini çekecek gıdalara bulundurmamak gerekiyor. Yılanların kükürtten uzak durduğunu biliyoruz, evlerinin yakınlarında yılan görenler, evin etrafına kükürt dökebilirler.” diyerek vatandaşları uyardı.