Yapay Zekayla Geliştirilmiş Aramalar İçerikler ve Yayıncılar için Tehdit Oluşturabilir

TAKİP ET

Google'ın arama sonuçlarını yapay zekayla geliştirme çabası, web trafiği açısından Alphabet'in en tanınmış yan kuruluşuna bağımlı olan bir işi olan herkes için korkunç sonuçlar doğurabilir.

Google'ın arama sonuçlarını yapay zekayla geliştirme çabası, web trafiği açısından Alphabet'in en tanınmış yan kuruluşuna bağımlı olan bir işi olan herkes için korkunç sonuçlar doğurabilir.

Google'da arama yapan herkes, arama sonuçlarına zaten yapay zeka özetleri doldurduğunu bilir, ancak Arama Üretken Deneyim (SGE) adlı bir program mevcut deneysel aşamasından çıktığında yapay zekadaki çıtasını yükseltecek.

Google'a göre SGE, özetler sağlamak, daha fazla araştırma yolu önermek ve arama sorgularının kolayca hassaslaştırılmasına olanak sağlamak için yapay zekayı kullanarak aramaları zenginleştirecek. Ancak içerik oluşturucular için bu özellik bir kabus olabilir.

New Orleans'ta bir SEO ve web sitesi tasarım şirketi olan GeauxSEO'nun sahibi Aaron Traub, "SGE, hepimizin aşina olduğu birçok blog yazarı ve yayıncıyı etkileyecek" dedi .

TechNewsWorld'e şunları söyledi: "Genel olarak, yapay zeka ile hızlı bir şekilde yanıtlanabilecek herhangi bir soru veya konu, bu sorgular için dijital emlak alanına eninde sonunda hakim olacak ve halihazırda bu tür sorgular için sıralamada yer alan birçok yayıncıyı ortadan kaldıracaktır."

Houston'daki bir halkla ilişkiler ajansı olan Pierpont Communications'ın dijital stratejiden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Chris Ferris , SGE'nin işletmelerin organik aramadan güvenebilecekleri web sitesi trafiği miktarını daha da azaltacağını savunuyor.

“Organik arama trafiği yıllardır düşüyor çünkü Google PPC [tıklama başına ödeme] reklamları, “insanlar da soruyor” önerileri, haritalar vb. eskiden en iyi Google arama sonuçları olan sonuçları aşağı çekti. SGE bunu daha da hızlı bir şekilde hızlandıracak” dedi TechNewsWorld'e.

SGE'nin Organik Trafiğe Etkisi

Google reklamlarında uzmanlaşmış bir pazarlama ajansı olan Karasin PPC'nin CMO'su ve kurucusu Joe Karasin, SGE'nin esasen Google'ın kullanıcıların arama motoru sonuç sayfasıyla (SERP) etkileşimini sürdürmesini sağlamanın ve onları kaynak içeriği ziyaret etmekten caydırmanın en yeni yolu olduğunu ileri sürdü. Lapeer, Michigan'da.

TechNewsWorld'e şunları söyledi: "Örneğin, ücretli arama reklamlarının kullanımı hakkında harika içerik yazarsam ve SGE sohbeti, bu konuyu arayan birinin bununla ilgili sorularını doğrudan yanıtlarsa, neden herhangi bir arama sonucunu tıklasınlar ki?"

"Şu anda SGE geniş çapta benimsenmiyor, ancak eninde sonunda kullanıcılara dayatılacak ve bu, web siteleri ve yayıncılar için önemli trafik düşüşlerine yol açacak ve sitelerin trafikten elde ettiği reklam geliri azalacak" diye devam etti.

"SGE, Google'ın sıfır tıklamayla arama deneyimi yaratma girişimindeki bir sonraki aşamadır" dedi. "Başlangıçta SERP özellikleriyle başladılar ve kullanıcıları sayfadan uzaklaştırmak yerine sonuçlar sayfasında tutmaya çalıştılar. Artık SGE, sohbet robotu halüsinasyon görmeye karar verse bile kullanıcı sorgularını kesintisiz, sohbete dayalı bir şekilde yanıtlayabilecek."

Bir haber, yorum ve analiz sitesi olan Near Media'nın kurucu ortağı Greg Sterling, Google'ın SGE'yi bir yıldan fazla bir süre önce tanıtmasından bu yana insanların bunun yaratıcılar ve yayıncılar üzerindeki etkisini tartıştığını ekledi . TechNewsWorld'e şunları söyledi: "Ürün gelişirken fikir birliği şu: yayıncılara daha az görünürlük ve daha az trafik."

GeauxSEO'dan Taub, "Bu küçük işletme sahipleri için talihsiz bir durum, ancak SGE, içerik oluşturmada ve yapay zeka tarafından oluşturulan yanıtlardan öne çıkmak için gereken değerde yeni gelişmelere yol açacak" dedi. “Sadece kendi alanında uzman kişilerin veya büyük markaların tam olarak yanıtlayabildiği konular kazanacaktır diye düşünüyorum.”

Sert SEO Pivotları Erken Olabilir

San Francisco'da bir dijital pazarlama hizmetleri sağlayıcısı olan Jordan Digital Marketing'in SEO yöneticisi Kelly Ayres, SGE'nin hâlâ büyük bir bilinmezlik olduğunu, çünkü onu iki bilinmeyen algoritmanın yönlendirdiğini ileri sürüyor: Arama algoritması ve SERP'lerdeki SGE sonuçlarını yönlendiren algoritma.

TechNewsWorld'e şunları söyledi: "Şu ana kadar bildiğimiz şey, SGE'nin kullanıcıları web sitelerine tıklamak yerine SERP'lerde tutmayı amaçladığı ve işe yaradığıdır." "SGE içeriğinde yer alan markalarla çalışıyoruz ancak kullanıcılar orijinal içeriğe giden kaynak bağlantılara tıklamıyor."

"Aynı zamanda SGE içeriğinde yer alan markaların, tıklamaları artırdıkları geleneksel SERP listelerinde de çok iyi sıralamaya sahip olduklarını da görüyoruz" diye ekledi. "Bu bana SGE'nin genel olarak başarılı SEO ile aynı prensiplerden yararlandığını gösteriyor, bu nedenle pazarlamacıların SGE içeriğine yerleştirilme şanslarını artırmak için henüz ciddi bir değişiklik yapmaları gerektiğinden emin değilim."

San Jose, California'daki SmartTech Research'ün başkanı ve baş analisti Mark N. Vena, içerik oluşturucuların ve yayıncıların da SGE'den bazı faydalar görebileceğini savundu .

TechNewsWorld'e şunları söyledi: "Üretken Deneyim aracı, birden fazla kaynaktaki bilgileri özetleyip sentezleyerek kullanıcıların arama sonuçlarıyla etkileşimini potansiyel olarak değiştirebilir." "Yaratıcılar ve yayıncılar için bu, içeriklerinin daha geniş anlatılara entegre edilebileceği ve potansiyel olarak çalışmalarını geleneksel arama sorgularıyla keşfetmemiş olabilecek kitlelere ulaşabileceği anlamına geliyor."

"Google'ın aracı, daha etkileşimli ve dinamik olarak oluşturulmuş içerik sağlayarak kullanıcı etkileşimini artırabilir" diye devam etti. "Yaratıcılar için bu, izleyicilerin yeni, daha ilgi çekici bir formatta sunulan içerikle etkileşime geçmek için daha fazla zaman harcayabileceği anlamına geliyor. Yayıncılar bunu, etkileşimli dijital deneyimlere giderek daha fazla alışan kullanıcıların dikkatini çekmek ve korumak için bir fırsat olarak görebilir."

İçerik Doğruluğu ve Görünürlükle İlgili Zorluklar

Vena, Google'ın aracının üretken özelliklerinin, içerik oluşturuculara, üretken arama deneyimleri için optimize edilmiş yeni içerik türlerini denemeleri konusunda ilham verebileceğini ekledi. "Bu, sentezlenmiş bir bilgi ortamında özellikle etkili olan yenilikçi formatlara ve hikaye anlatma tekniklerine yol açabilir" dedi.

Ancak içerik özetleri veya entegre yanıtlar oluşturmak için yapay zeka kullanımının artmasıyla birlikte, sunulan bilgilerin bütünlüğü ve gerçekliği konusunda geçerli bir endişe oluştuğunu da kabul etti. "İçerik oluşturucular ve yayıncılar, içeriklerinin üretken özetlerde nasıl sunulduğu veya değiştirildiğinin doğruluğu konusunda endişe duyabilir; bu da markalarını ve izleyicileriyle kurdukları güveni etkileyebilir" dedi.

Etkileşimler 2024 - Şimdi Kaydolun

Ayres, SGE'li içerik oluşturucular ve yayıncılar için başka bir soruna dikkat çekti. "SGE ve yapay zeka tarafından oluşturulan sorgu sonuçlarının bir dezavantajı, spam içeriğin veya yanlış bilgilerin çoğalmasıdır, bu da yetkili uzmanların ve etkili içerik oluşturucuların görünürlüğü yüksek tutmasını zorlaştırır" dedi. "SGE'nin etkileşimlerini ve erişimlerini etkilemesi durumunda yayıncılar alternatif içerik dağıtım yolları aramak zorunda kalabilir."

Google ise, birçok kullanıcısının geçimini sağlamak için kullandığı trafiği kesintiye uğratmadan yapay zekayı arama sonuçlarına dahil edebileceğine inanıyor. Alphabet'in Ocak ayındaki kazanç çağrısı hakkında konuşan CEO Sundar Pichai şu gözlemde bulundu: "Daha fazla diyaloga dayalı ve karmaşık sorulara yanıtlar da dahil olmak üzere memnuniyeti artırıyoruz...[W]e, SGE ile daha fazla bağlantı ortaya çıkarıyor ve sonuçlar sayfasında daha geniş bir kaynak yelpazesine bağlantı veriyor Kullanıcılarımıza değer katan ve yayıncılara değerli trafik gönderen yaklaşımlara öncelik vermeye devam edeceğiz."