Viranşehir'de sinek ilaçlaması neden başlamadı! Belediyeden açıklama geldi

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde artan sinek ve sivrisinek şikayetler üzerine açıklama yapan Viranşehir Belediyesi, ilaçlama ihalesinin önceki belediye yönetimi tarafından yapılmadığını duyurdu.

VİRANŞEHİR - Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde artan sinek ve sivrisinek şikayetler üzerine açıklama yapan Viranşehir Belediyesi, ilaçlama ihalesinin önceki belediye yönetimi tarafından yapılmadığını duyurdu.

Viranşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “Belediyemiz tarafından ilaçlama süreci başlatılmış olup, en kısa sürede ilaçlama çalışmalarına başlanacaktır.” İfadelerine yer verildi.

Yaşanan yoğun şikayetler üzerine yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Duyuru; Viranşehir Halkımızın Bilgisine. Sıcakların artması üzerine son günlerde şehrimizde sivrisinek ve haşere yoğunluğu görülmektedir. Bu konuda yurttaşlarımızdan da sık sık şikâyetler alıyoruz. Normal şartlar altında ilaçlama ihalesi 12. Ayda (aralık) yapılması gerekirdi. 

Akabinde şubat ayında ise ilaçlamaya başlanılmalıydı. Ancak daha önceki yönetimin ilaçlama ihalesini yapmamasından kaynaklı olarak, bu yıl ilaçlama çalışmasını henüz gerçekleştiremediğimizi büyük üzüntüyle belirtmek isteriz. Bu sebeple sinek, sivrisinek ve haşere sıkıntısı yaşanmaktadır. Belediyemiz tarafından ilaçlama süreci başlatılmış olup, en kısa sürede ilaçlama çalışmalarına başlanacaktır. 

Ayrıca Belediye ekiplerimiz sivrisinek ve karasineklerin üreme alanlarındaki larva mücadelesini etkin bir şekilde sürdürmektedir. Tüm halkımıza saygıyla duyurulur.