Vekil Ömer Öcalan: Yağmalama yöntemi ile yönetiyorlar

TAKİP ET

Halkların Eşitlik Partisi (HEDEP) Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan yerel seçimlere ilişkin konuştu. Şanlıurfa'da iddialı bir parti olduklarını söyleyen Öcalan, 'Biz bu şehirde iddialı bir partiyiz. İddialı olduğumuz kadar da belediyelerde görev alanların hizmet etmesinden yanayız.'dedi.

Halkların Eşitlik Partisi (HEDEP) Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan yerel seçimlere ilişkin konuştu. Şanlıurfa’da iddialı bir parti olduklarını söyleyen Öcalan, “Biz bu şehirde iddialı bir partiyiz. İddialı olduğumuz kadar da belediyelerde görev alanların hizmet etmesinden yanayız.”dedi.

Hilvan HEDEP ilçe kongresinde konuşan Ömer Öcalan, “Tüm Urfa halkının önümüzdeki süreçle ilgili partimizin politikalarını bilmeye hakkı vardır. Urfa bir mozaiktir, Arap halkı, Türkmen halkı, Kürt halkı, sunisi ile alevisi ile bir arada yaşıyor. Bu şehrimizin büyük sorunlarının olduğunu herkes bilmektedir. Siyasal sorunları vardır, politik sorunları vardır, bu biraz daha genellikle ilgilendiren meselelerdir. “diye konuştu.

Yerel yönetimlerin önemine dikkat çeken Vekil Öcalan, “Diğer anlamda da önümüzde bir yerel yönetim seçimi var. Elbette partimizin ilgili kurulları görüşmelerini ve çalışmalarını yürütmektedir. Ama bu şehri 20 yılın üstündedir yöneten Urfa Büyükşehir öncesinden Büyükşehir olana kadar yönetenler vardır. 

‘Yağmalama yöntemi ile yönetiyorlar’

Urfa'da gidin mikrofonu kime uzatırsanız uzatın; bu şehri kırk haramiler gibi yönetiyorlar. Bu şehri adeta yağmalama yöntemi ile yönetiyorlar, iş ihaleye dönüyor, belediyelerde yer alanlar nasıl burayı imara açarız, nasıl rant devşiririzin peşine düşmüşler. İnsan bu şehirde belediyede görev alıyorsa bu halkın önüne çıkınca biraz utanması gerekiyor. 

‘Şehri nasıl pay ederiz anlayışı var’

Şimdi de sanki bu şehre çok büyük hizmetler yapmışlar gibi aday adaylığı yarışına girmişler halen bu şehri nasıl kendi aramızda pay ederiz anlayışı vardır. Alamadıkları belediyeleri de ‘nasıl Kayyum ederiz’ anlayışı vardır Biz bu şehirde iddialı bir partiyiz iddialı olduğumuz kadar da belediyelerde görev alanları hizmet etmesinden yanayız” şeklinde konuştu.

HEDEP Hilvan İlçe Yönetimi belli oldu