Urfalılar dikkat! İçme suyu ile ilgili önemli açıklama

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Mevsimsel geçişlerde içme suyunda yaşanan kokunun insan sağlığını tehdit etmediğini ve yapılan tüm analiz sonuçlarının 'İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik' kapsamında uygun çıktığını açıkladı.

Son zamanlarda bazı bölgelerden gelen şikayetler üzerine titiz bir çalışma yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, içme suyunda yaşanan kokunun mevsimsel geçişlerden kaynaklı olduğunu açıkladı.

ŞUSKİ’den yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” kapsamında uygun çıkmaktadır. Hastalık yapıcı herhangi bir bulguya rastlanmamaktadır. Fakat yüzeysel su kaynaklarının tamamında mevsim geçişlerinde zaman zaman karşılaşılan alg (mikro bitkiler) üremesi neticesinde suda koku problemi oluşabilmektedir. Bu durum sağlık açısından bir tehdit oluşturmamakta fakat hissel ve duyusal olarak suyun lezzetini azaltmaktadır. Koku problemini çözmek adına teknik ekiplerimiz tarafından; mevcut arıtma prosesinin ek olarak odun bazlı toz aktif karbon dozajı yapılarak koku giderimine devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”