Urfa dahil 20 ilde operasyon! 1510 göçmen yakalandı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa dahil 20 ilde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik düzenlenen 'KALKAN-5' Operasyonlarında, 74 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü ve 1.510 düzensiz göçmen yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa dahil 20 ilde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik düzenlenen “KALKAN-5” Operasyonlarında, 74 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü ve 1.510 düzensiz göçmen yakalandığını duyurdu.

20 ilde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik düzenlenen “KALKAN-5” Operasyonlarında; 

74 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü ve 1.510 düzensiz göçmen yakalandı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Antalya, Bitlis, Bolu, Çanakkale, Edirne, Gaziantep, Iğdır, Kocaeli, Konya, Malatya, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Şanlıurfa ve Van olmak üzere toplam 20 ilde Jandarma, Polis ve Sahil Güvenliği tarafından 63 ayrı yere yapılan operasyonlarda;

74 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. 5’i tutuklandı. 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.

31 Aralık 2023 tarihinde İstanbul başta olmak üzere 81 ilde; Valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde, düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran Mobil Göç Noktası araçları ve uzman personeller ile Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik denetimlerini aralıksız sürdürecek.

Başta İstanbul’un farklı yerlerindeki 52 Mobil Göç Noktası aracı ve Göç İdaresi Başkanlığındaki 156 uzman personel olmak üzere toplam ülke genelinde 97 Mobil Göç Noktası aracı ve Göç İdaresi Başkanlığındaki 291 uzman personel ile 24 saat boyunca denetimler aralıksız sürecek.