Urfa'da telefon dolandırıcıları suçüstü yakalandı! 

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde emniyet ekipleri tarafından yapılan operasyonda, telefon dolandırıcıları suçüstü yakalandı. 

AKÇAKALE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce Kendilerini kamu görevlisi olarak (Hakim, Savcı, Polis vb.) tanıtan, vatandaşları dolandırmaya çalışan şüpheli şahısların tespit edilip yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda, Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde;

Akçakale ilçesinde, şüphelilerin olduğu tespit edilen adrese düzenlenen operasyonda, 4 Şüpheli şahıs, telefon ile vatandaşları dolandırmaya çalıştığı esnada suçüstü yakalandı. Yapılan aramalarda suçta kullandığı değerlendirilen dijital materyaller ele geçirildi.

Şüphelilerin yapılan sorgulamasında; 15 farklı olayda toplamda 5.300.000 TL para ve ziynet eşyası zararı tespit edildi. 

Yakalanan şüphelilerden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 

Akçakale

İl Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğümüzce;

Kendilerini kamu görevlisi olarak (Hakim, Savcı, Polis vb.) tanıtan, vatandaşlarımızı dolandırmaya çalışan şüpheli şahısların tespit edilip yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi amacıyla yürütülen… pic.twitter.com/gm9y76C5hq

— Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü (@SanliurfaEmnMd) May 13, 2024

şanlıurfa sondakika akçakale operasyon asayiş