Urfa'da Kuduz Vakası! Bir Mahalle Karantinaya Alındı

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Batıkent Mahallesi'nde yaşanan kuduz vakasıyla ilgili olarak bir açıklama yayınladı.

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Batıkent Mahallesi'nde yaşanan kuduz vakasıyla ilgili olarak bir açıklama yayınladı. Mahallede başıboş bir sokak köpeği tarafından ısırılan bir vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen yetkililer, yapılan kontroller sonucunda köpeğin kuduz olduğunu teyit etti. Bu gelişmelerin ardından Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü koordinesinde Batıkent Mahallesi karantina altına alındı.

Karantina sürecinin tamamlanmasının ardından bölgedeki sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve rehabilite süreçlerine başlanacağı belirtildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Batıkent Mahallesi'nde yaşanan durumla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Batıkent mahallemizde başıboş bir sokak köpeği tarafından ısırılan vatandaşımızın ihbarıyla başlayan ve sonrasında yapılan kontrollerde bahse konu olan köpeğin kuduz testinin pozitif çıkmasıyla Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü koordinesinde alan karantina bölgesi olarak ilan edilmiştir. Karantina bölgesinde veteriner eşliğinde toplanan sokak hayvanları Rehabilitasyon Merkezlerimize getirilerek özel alanlara alınmıştır. Karantina sürelerinin tamamlanmasıyla kısırlaştırma ve rehabilite süreçleri başlatılacaktır."

Yetkililer tarafından Haliliye ilçesinde bulunan Şanlıurfa Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nin tüm hayvanseverlerin ziyaretine açık olduğu belirtildi.


 

şanlıurfa karantina kuduz köpek