Urfa'da generalin makam aracıyla insan kaçakçılığı iddiası

TAKİP ET

Gazeteci Barış Terkoğlu, Cumhuriyet Gazetesi'nde bugünkü köşesinde Şanlıurfa ile ilgili önemli bir yazı kaleme aldı. Teroğlu, Şanlıurfa'da görev yapan 20. Zırhlı Tugayı'nın Komutanı Tuğgeneral M.B'nin makam aracının insan kaçakçılığında kullanıldığını iddia etti

Gazeteci Barış Terkoğlu, Cumhuriyet Gazetesi’nde bugünkü köşesinde Şanlıurfa ile ilgili önemli bir yazı kaleme aldı.

Suriye’den Türkiye’ye yönelik insan kaçakçılığıyla ilgili önemli bir iddia ortaya atan Barış Terkoğlu, Şanlıurfa’da görev yapan 20. Zırhlı Tugayı’nın Komutanı Tuğgeneral M.B’nin makam aracının insan kaçakçılığında kullanıldığını söyledi.

Terkoğlu kaleme aldığı yazısında, “Suriye’den Türkiye’ye yönelik insan kaçakçılığındaki büyük şüphe yetkilileri bile şaşırtmış. Zira kaçakçılık, Suriye’deki operasyon bölgesinde görevli bir tuğgeneralin makam aracıyla yapılıyormuş. Güvenlik görevlileri normalde durdurulmayan, aranmayan araca savcılık izniyle operasyon yapmış. Para karşılığı Suriyelileri sınırdan geçiren askerleri kıskıvrak yakalamış.

GENERALİN ARACIYLA KAÇAKÇILIK YAPILDI

Konuştuğum kaynaklar, Suriye’deki birliklerde görevli Tuğgeneral B.Ç’nin emir astsubayının ve korumalığını yapan uzman çavuşun bu nedenle gözaltına alındığını söyledi. İki asker, operasyon için Suriye’de bulunan tuğgeneralin makam aracıyla Suriye’den Türkiye’ye vızır vızır insan taşıyormuş. Bu işten de her postada binlerce dolar kazanıyormuş. Elbette generalin aracından kimse de şüphelenmiyormuş” ifadelerine yer verdi.

Söz konu iddialarla ilgili Terkoğlu, askerlerin evlerine baskın yapıldığını, haklarında mali inceleme raporu hazırlandığını kaydetti. Terkoğlu, ayrıca Tuğgeneral B.Ç.’nin de soruşturmanın selameti için başka ile atandığını da yazdı.
 

generalin aracıyla insan kaçakçılığı urfa haberleri urfa sanliurfa son dakika 20. zırhlı tugay