Think Tank, Yapay Zeka Politika Yapıcılar için Rehberlik Yayınladı

TAKİP ET

Politika yapıcılar, yapay zekanın topluma tanıtılmasıyla ortaya çıkan birçok endişeyi nasıl ele almalı? Veri İnovasyon Merkezi ( CDI), Pazartesi günü yayınladığı bir raporda bu soruya bazı yanıtlar sunuyor.

Politika yapıcılar, yapay zekanın topluma tanıtılmasıyla ortaya çıkan birçok endişeyi nasıl ele almalı? Veri İnovasyon Merkezi ( CDI), Pazartesi günü yayınladığı bir raporda bu soruya bazı yanıtlar sunuyor.

56 sayfalık belge, yapay zeka tarafından dile getirilen iki düzineden fazla endişeye odaklanıyor; bunların her birine sorunun açıklaması ve uygunsa önerilen politika yanıtı eşlik ediyor.

Endişeler bir dizi konu etrafında toplanmıştır: mahremiyet, işgücü, toplum, tüketiciler, pazarlar, felaket senaryoları, fikri mülkiyet ve emniyet ve güvenlik.

Raporun yazarları Hodan Omaar ve Daniel Castro, "Bazı endişeler meşru, ancak diğerleri değil" diye yazdı.

"Bazıları acil düzenleyici yanıtlar gerektiriyor, ancak birçoğu gerektirmiyor" diye devam ettiler. "Ve birkaçı özellikle yapay zekaya yönelik düzenlemeler gerektiriyor, ancak çoğu bunu gerektirmiyor."

"Hangi endişelerin yanıtları hak ettiğini ve bunların ne tür politika eylemini garanti ettiğini ayırt etmek, yapay zekanın ortaya çıkardığı gerçek zorlukları ele alırken yenilikçiliği bastıracak gereksiz düzenleyici yüklerden kaçınacak hedefli, etkili ve etkili politikalar oluşturmak için gereklidir" diye eklediler.

Rapor, Senato komitelerinin yapay zeka mevzuatı ve düzenlemelerini geliştirirken dikkate almaları gereken temel öncelikleri ve tavsiyeleri özetleyen 31 sayfalık bir rapor olan "Amerika Birleşik Devletleri Senatosu'nda Yapay Zeka Politikası için Yol Haritası"nın yayınlanmasının hemen ardından geldi.

Omaar, "ABD, Senato'nun geçen hafta yayınladığı yol haritasıyla doğru yolda ilerliyor, ancak genel yönergeleri somut eylemlere dönüştürmek için politika yapıcıların farklı riskleri ele almak üzere ne tür yasalar öne sürdükleri konusunda daha anlayışlı olmaları gerekecek" dedi. TechNewsWorld'e söyledi.

Görünürde Kitlesel İşsizlik Yok

İşgücü endişeleri arasında yapay zekanın kitlesel işsizliğe neden olabileceği de yer alıyor. Rapor bu gelişmeyi küçümsedi.

Yapay zekanın muhtemelen insanların yaptığı iş türlerinde değişiklikler getireceği ve aksaklıklar yaratacağı sonucuna varıldı, ancak politika yapıcılar bu geçişleri etkin bir şekilde yönettikleri sürece ekonominin genel istihdam seviyelerini uyarlayacak ve sürdürecek mekanizmalar ve kurumlar var. Bu nedenle yapay zekanın sorunu kitlesel işsizlik değil, daha yüksek seviyelerde işçi geçişidir.

Raporda, ekonomik kanıtların bu gerçekleşmeyi desteklememesi nedeniyle politika yapıcıların geleneksel yapay zekanın benimsenmesinden kaynaklanan kitlesel işsizlikle ilgili endişelere odaklanmalarına gerek olmadığı öne sürüldü.

Al için üst Gartner Stratejik Tahminlerine bakın

San Jose, Kaliforniya'daki SmartTech Research'ün başkanı ve baş analisti Mark N. Vena, yapay zekanın benimsenmesi nedeniyle kitlesel işsizliğe ilişkin endişelere rağmen, ekonomik kanıtların bu senaryonun gerçekleşme ihtimalinin düşük olduğunu gösterdiğini ekledi.

TechNewsWorld'e şunları söyledi: "Araştırmalar, yapay zeka ve otomasyonun belirli işlerin yerini almasına rağmen, aynı zamanda yeni fırsatlar ve farklı beceriler için talep yarattığını ve çoğu zaman işlerin ortadan kaldırılması yerine dönüşümüne yol açtığını gösteriyor." "Tarihsel eğilimler, teknolojik gelişmelerin üretkenliği ve ekonomik büyümeyi artırma eğiliminde olduğunu ve bunun da yeni işler ve endüstriler yarattığını gösteriyor."

"Yapay zekanın 2025 yılına kadar 97 milyon yeni iş yaratabileceği ve yerini alabileceği 85 milyon işi geride bırakabileceği yönünde tahminler var" dedi.

Yapay Zeka Odaklı Kariyerlerin Açılışı

Seattle'da siber güvenlik ve teknoloji danışmanı olan Michael Hasse , yapay zekanın istihdam üzerinde olumlu bir etkisi olacağını kabul etti ancak CDI'nın politika yapıcılara müdahale etmeme tutumunu paylaşmadı.

TechNewsWorld'e şunları söyledi: "Ancak ileriye dönük olarak yapay zekanın yetenek ve kalite açısından gelişmeye ve genişlemeye devam edeceğini ve gerçekten de belirli çalışma biçimlerinin yerini alabileceğini varsaymamız gerekiyor." "Ancak bunun sonucunda geniş fırsatlar da açılıyor."

"Uzun vadede, buhar makinesinde, elektrikte veya benzer uyarılara sahip diğer birçok modern harikada olduğu gibi, işgücünün etkilenen kısmının kademeli olarak yeni kariyerlere kayacağını göreceğiz ve bu Belirli bir biçim henüz görülmese de, bir miktar hükümet desteğinin ve gözetiminin bir miktar faydası olabilir" diye ekledi.

Boca Raton, Fla'da bir yapay zeka aracı, kaynağı ve eğitim platformu olan Top AI Tools'un kurucusu ve CEO'su Brian Prince, bu yeni kariyerlerden bazılarının halihazırda ortaya çıkmaya başladığını belirtti : "Hızlı mühendislerden yapay zeka şefine kadar tüm kariyerler var. TechNewsWorld'e "Sadece birkaç yıl önce mevcut olmayan memurlar" dedi.

"Çoğu insanın yerini yapay zekanın alma ihtimalinin düşük olduğu doğru" dedi. "Fakat onların yerini, daha çok değil, daha akıllıca çalışmak için yapay zekadan nasıl yararlanılacağını bilen başka bir çalışan alabilir."

Stratford, Conn'da eyleme geçirilebilir bir analiz hizmetleri firması olan Scarab Rising'in başkanı Irina Tsukerman, "Yapay zeka kullanımında erken eğitim ve beceriye dayalı eğitim için baskı yapmamız gerekiyor" diye ekledi .

TechNewsWorld'e şunları söyledi: "Bu şekilde, AI işlevlerine aşina olmayan kişiler, AI şirketlere ve süreçlere daha fazla entegre olacağından dezavantajlı durumda olmayacaklar." “Yapay zeka konusunda temel bilgiye sahip olan insanlar, olmayanlara göre önemli bir avantaja sahip olacaklar. Bunların yapay zeka işleri olması şart değil ama çalışanların yapay zeka geliştikçe iş fonksiyonlarının nasıl değiştiğini anlaması gerekiyor."

AI İş Karıştırma

Bununla birlikte, Bend, Oregon'daki bir danışmanlık hizmetleri firması olan Enderle Group'un başkanı ve baş analisti Rob Enderle , yapay zekanın tetiklediği işten çıkarma döngüsünün geçmiş teknoloji döngülerinden farklı olacağını savunuyor.

TechNewsWorld'e şunları söyledi: "Otomatik yazılım mühendisi Devin gibi projeler ve tam otomatik restoranlar ve sürücüsüz uzun mesafe kamyonları yaratma çalışmaları, yapay zekaya daha fazla odaklanılmasının şu anda doldurulmamış işleri doldurmak olduğunu gösteriyor."

Enderle şöyle devam etti: "Ancak en boş iş sınıfı, yapay zekaya geçişin yarattığı yeni işlerdir." "Bu, önceki sanayi devrimlerinden farklı olarak, yalnızca mevcut işleri ortadan kaldırmadığımız, aynı zamanda yeni iş fırsatlarının yaratılmasını da önlediğimiz anlamına geliyor çünkü bunlar da yapay zeka tarafından doldurulacak."

"Sonuç olarak ortaya çıkan işsizlik düzeyi , insanları makinelerle daha rekabetçi hale getirerek hafifletilmezse, hükümetlerin gelecekte kriz düzeyindeki bu sorunu hafifletme yeteneğini aşma potansiyeline sahiptir" diye ekledi.

Küresel bir kimlik doğrulama şirketi olan Sumsub'un yapay zeka politikası ve uyumluluk uzmanı Natalia Fritzen, toplumun zaten yapay zekada neyin yanlış gidebileceğine dair bir fikir sahibi olduğunu belirtti .

TechNewsWorld'e şunları söyledi: "Düzenleme olmadan neler olabileceğine dair çok sayıda örnek gördük - derin sahte bilgilerin kötüye kullanılması , yaygın dezenformasyon, son derece hassas bilgilerin sızdırılması - bu nedenle hükümetler ileriye yönelik daha güvenli bir yol için yapay zeka düzenlemelerini güçlendirmek için gerekli önlemleri almalı."

Veri İnovasyon Merkezi, "Yapay Zeka Endişeleri için Doğru Politika Çözümlerini Seçmek" başlıklı raporunu indirilebilir hale getirdi . Herhangi bir form doldurmaya gerek yoktur.