Sel felaketinde yıkılan köprünün yapımına başlandı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da geçen sene mart ayında meydana gelen sel felaketinin izleri silinmeye devam ediyor. Bozova ve Hilvan ilçeleri arasında yer alan köprü sel felaketinde yıkıldı. Uzun süre yapılmayı bekleyen köprünün inşa çalışmaları başladı.

Şanlıurfa’da geçen sene mart ayında meydana gelen sel felaketinin izleri silinmeye devam ediyor. Bozova ve Hilvan ilçeleri arasında yer alan köprü sel felaketinde yıkıldı. Uzun süre yapılmayı bekleyen köprünün inşa çalışmaları başladı.

Kentin iki önemli ilçesi olan Hilvan ve Bozova ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda bulunan köprü yaşanan sel felaketinde yıkıldı. Yolun tekrar trafiğe açılması için buz borular ile geçici bir servis yolu açıldı. 
Ancak yolun yetersiz ve karanlık kalması nedeniyle sık sık trafik kazaları yaşanma riski yaşanıyordu. Ajans Balıklıgöl haber merkezinin gündeme getirdiği köprünün yapılması için çalışmalar başladı.

Büyük Ördek köyü ile birlikte yaklaşık 60 köy kullandığı köprünün inşa sürecinin kısa sürede bitirilerek hizmete açılması hedefleniyor.

Sel felaketinde yıkılan köprü neden yapılmıyor?