Sağlam Raporu Verilen Evleri Yıkılınca Sokakta Kaldılar

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da hasar alan eve sağlam rapor verildi. Sağlam denilen evin tavanı çöktü. Ev sahibi ailesiyle birlikte sokakta kaldı.

AJANS BALIKLIGÖL: HASAN RAY

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen Şanlıurfa’da hasar alan eve sağlam rapor verildi. Sağlam denilen evin tavanı çöktü.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden doğrudan etkilenen Şanlıurfa’da depremin yarattığı mağduriyetler devam ediyor.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Haleplibahçe mahallesinde ikamet eden bir Birkan Beşir isimli vatandaş, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden etkilenen evine hasar yok şeklinde rapor verildiğini iddia etti. Daha sonra evlerinde çatlaklar oluştuğunu fark eden vatandaş, tekrardan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvurdu.

Sağlam Raporu Verilen Evin Tavanı Çöktü

Tekrardan kontrol edilen eve bu sefer hafif hasarlı raporu verildi. Ancak bir süre daha evde yaşamaya başlayan vatandaş ve ailesinin üzerine evin tavanı çöktü. Tavandan düşen büyük beton parçaları, altında kalmaktan son anda kurtulan aile fertleri, bunun üzerine yeniden bakanlık, valilik, AFAD ve belediyeler başvurdu.

Karşısında Muhatap Bulamıyor

Ancak bütün kapılar yüzüne kapandı. Yaşanan bu sürecin sonuç vermemesi üzerine CİMER’e başvuran Birkan Beşir, yine muhatap bulamadığını iddia etti. Evinin bir bölümü çöken Birkan Beşir, eşi ve çocukları ile sokakta bir seyyar satıcının tezgahında yaşıyor.
Ajans Balıklıgöl’e konuşan Birkan Beşir, kimseden para istemediğini, kimseye el açmadığını belirterek, hakkının verilmesini istedi.

Deprem sürecinde yaşadıklarını anlatan Birkan Beşir şunları dile getirdi:

“6 Şubat depreminde evimiz hasar gördü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gelen ekipler inceleme yaptı ‘evinizde hiçbir sıkıntı yok gönül rahatlığı ile oturabilirsiniz’ dediler. Biz oturmaya devam ettik.  Aradan 5-10 gün geçtikten sonra çatlaklar fark ettik. Bunun üzerine tekrardan dilekçe verdik. Dilekçemizin üzerine tekrardan gelip kontrol ettiler. Yine ‘evinizde bir şey yok’ dediler sağlam raporunu verip çıktılar. ‘Biz size 10.000 lira verelim, siz evinizi güçlendirme yapın’ dediler. 

Sağlam Dediler Üzerimize Çöktü

Bu yığma yapıdır, güçlendirme yapılmayacağını söyledik. ‘Bu ev üzerimize çökecek’ dedik. Ama bizi dinlemediler, çıkıp gittiler. Bundan iki gün önce çocuklar burada bulaşık yıkarken tavan üzerimize geldi. 

Ben yetkililere buradan sesleniyorum; elinizi vicdanınıza koyun siz buna sağlam raporu verdiniz ama ev üzerimize çöküyor. Buradan bir ceset çıkarsa bunun hesabını kim verecek”