Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun yurt dışı yasağı kalktı!

TAKİP ET

HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, yurtdışı çıkış yasağı mahkemeye yaptığı itirazın 17 Kasım'da kabul edilmesiyle kaldırıldı ve Gergerlioğlu iki buçuk yılın ardından yurtdışına, Meclis heyetiyle birlikte çıktı. 

HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, yurtdışı çıkış yasağı mahkemeye yaptığı itirazın 17 Kasım’da kabul edilmesiyle kaldırıldı ve Gergerlioğlu iki buçuk yılın ardından yurtdışına, Meclis heyetiyle birlikte çıktı. 

14 Mayıs seçimlerinin ardından “Yeni dönemde gelişme olabilir” diyerek tekrar başvurduğunu söyleyen Gergerlioğlu, yasağın kaldırılmasında Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yardımcı olduğunu Medyascope’a anlattı. 

Aralarında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı, Meclis Başkanvekili ve Parti Sözcüsü’nün bulunduğu 20 milletvekili, mahkeme kararı veya İçişleri Bakanlığı’nın tahditi nedeniyle yurtdışına çıkamıyordu ancak Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yasağı kaldırıldı. HEDEP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu’nun, mahkemeye yaptığı itiraz 17 Kasım’da kabul edildi. 

Gergerlioğlu, yasağın kaldırılmasının ardından iki buçuk yıl sonra ilk kez yurtdışına çıktı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) heyetiyle birlikte Azerbaycan’a gitti. Gergerlioğlu, yasağın kaldırılması sürecini Medyascope’a anlattı.

“İki buçuk yıldır gitmek istediğim hacca gidemiyordum”

Gergerlioğlu, birçok milletvekilinin yurtdışına çıkış yasağının idari tahditle alındığına değindi, “Partimiz de bu noktada yoğun bir gayret sarf ediyor çünkü milletvekiline konulan bir yurtdışı yasağı yurtdışındaki seçmenleriyle görüşmesini ve siyaset yapmasını engelliyor” dedi.