Obezite Hakları Bildirgesi anlama geliyor?

TAKİP ET

Yeni Obezite Hakları Bildirgesi, obezitesi olan kişilerin tarafsız tıbbi bakımı güvence altına almaları için sekiz hakkın ana hatlarını çiziyor. Ancak bazı obezite savunucuları, bunun gerçek sorunlara değinmediğini ve kilo verme ürünleri satışlarını teşvik ettiğini söylüyor.

Yeni Obezite Hakları Bildirgesi, obezitesi olan kişilerin tarafsız tıbbi bakımı güvence altına almaları için sekiz hakkın ana hatlarını çiziyor. Ancak bazı obezite savunucuları, bunun gerçek sorunlara değinmediğini ve kilo verme ürünleri satışlarını teşvik ettiğini söylüyor.

31 Ocak'ta Ulusal Tüketiciler Birliği (NCL) ve Ulusal Yaşlanma Konseyi (NCOA), yüksek BMI'lara sahip kişilerin ihtiyaçlarını ele alan ilk Obezite Hakları Bildirgesini duyurdu. Belge, obezitesi olan kişilere, tıbbi yönergelere göre taranabilmeleri, teşhis edilebilmeleri, danışmanlık alabilmeleri ve tedavi edilebilmeleri için kiloya dayalı olmayan tıbbi bakımı teşvik etme konusunda sekiz hak sağlıyor.

Weight Watchers da dahil olmak üzere 40'tan fazla tüketici, yaşlanma ve kamu sağlığı kuruluşu tarafından desteklenen Obezite Hakları Bildirgesi, sağlık sistemi ve sağlık sigortası şirketleri arasında yaygın olan kilo önyargısını ve yaşlı ayrımcılığını ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Yeni Haklar Bildirgesi ile birlikte iki savunuculuk grubu, bu hakların tıbbi uygulamalara entegre edilmesini sağlayan federal, eyalet ve işveren politikalarında değişiklik yapılması için Right2ObesityCare adında bir taban hareketi başlattı.

"Obezite Hakları Bildirgesi ile amacımız, kaliteli obezite bakımını tüm yetişkinlerin hakkı olarak tanımlamak ve bu hastalığa sahip olanlara, boyları veya kiloları ne olursa olsun ayrımcılık veya önyargı olmaksızın soru sorma ve tedavi talep etme yetkisi vermektir" dedi. Ulusal Tüketiciler Birliği İcra Kurulu Başkanı, bir NCOA basın bülteninde .

Obezite Hakları Bildirgesi, obezitesi olan kişilerin aşağıdaki haklara sahip olmasını sağlamayı amaçlamaktadır:

Tedavi edilebilir bir kronik hastalık olarak obezite hakkında Doğru, Açık, Güvenilir ve Erişilebilir Bilgiler .

Tarama, danışmanlık ve tedavi sağlarken tıbbi bakım ekibinin tüm üyelerinin saygı göstermesi .

Bireyin sağlık sağlayıcılarına danışarak sağlık hedefleri ve obezite bakımı hakkında Tedavi Kararları verin .

Obezite bakımında uzmanlığa sahip sağlık sağlayıcılarından danışmanlık ve sürekli bakım da dahil olmak üzere Nitelikli Sağlık Sağlayıcılarından tedavi .

Kişiselleştirilmiş, bireyin kültürel inançlarına saygı duyan, özel sağlık hedeflerini karşılayan ve kişinin yalnızca kilo durumunu değil tüm sağlığını dikkate alan Kişi Odaklı Bakım .

Sağlık Sistemlerinden Erişilebilir Obezite Tedavisi , böylece ciddi obezitesi olan kişiler, boyut ve ağırlığa uygun ekipman ve teşhis taramaları kullanılarak mahremiyete izin veren ortamlarda bakım alırlar.

Bireyin sağlık sağlayıcısı tarafından belirlenen, kişinin sağlık durumuna yönelik tüm tedavi seçeneklerine erişim sağlayan Tedavi Sigortası .

Yaşlı Yetişkinler , kişiselleştirilmiş tıbbi ihtiyaçlarıyla tutarlı, saygılı ve kapsamlı bir bakım yaklaşımını içeren Kaliteli Obezite Bakımı Alacak .

Right2ObesityCare çevrimiçi merkezi, ulusal ve eyalet politikası çabalarına ve ulusal "obezite hedeflerinin" geliştirilmesine odaklanacak. Savunuculuk grupları, Obezite Hakları Bildirgesi'ni 31 Aralık 2029'a kadar uygulamayı ve yetkililerin bunu eyalet yasalarına dahil etmek için kullanabileceği modeller oluşturmayı umuyor.

Obezite savunucuları konuşuyor

Ülkenin ilk Obezite Hakları Bildirgesi umut verici görünse de, bazı savunucular bu yasanın sağlık sistemindeki yaygın kilo önyargısı ve yaş ayrımcılığıyla mücadele etmekten ziyade obeziteyle ilgili ürünlerin satışlarını artırmaya odaklandığına inanıyor.

Healthnews'e e-postayla gönderilen bir bildiride , Ulusal Yağ Kabulünü Geliştirme Derneği (NAAFA), NCL ve NCOA liderliğindeki ve ilaç şirketleri ile zayıflama markaları tarafından desteklenen Obezite Hakları Bildirgesi'nin, daha özel ve kilo verme markalarını teşvik edecek mevzuatı savunduğunu söyledi. zayıflama ürünlerine yönelik kamu sağlık harcamaları.

NAAFA İcra Direktörü Tigress Osborn, "Tüm insanlar gibi şişman insanlar da tarafsız, saygılı ve kapsamlı tıbbi tedaviye erişimi hak ediyor" dedi. "Tıp uzmanları çoğu zaman gerçek durumlarımızın gerçek semptomlarını görmezden geliyor ve sadece bedenlerimizin büyüklüğünü görüyor. Önyargı nedeniyle yanlış teşhis konan şişman insanlara dair sayısız hikaye duyduk ve hatta bazıları bunun sonucunda öldü."

Osborn, obezitesi olan kişilerin sağlığını savunduğunu iddia eden herkesin, yalnızca kilo verme seçeneklerine daha fazla erişim sağlamak için değil, tüm tıbbi ihtiyaçlar için her zaman adil sağlık hizmetini savunması gerektiğini söylüyor .

NAAFA saygılı muameleyi, adil sigorta kapsamını, erişilebilir teşhis ekipmanını ve tüm bilimsel kanıtları dikkate alan bakımı savunur. Örgüt, vücut kitle indeksinin (BMI) bir teşhis aracı olarak kullanılmasına karşı çıkıyor ve boy ve kilo nedeniyle insanlara karşı ayrımcılığı yasaklayan mevzuatın savunulmasını savunuyor.

Osborn şunları söyledi: "Ticari diyet şirketlerinin ve ilaç endüstrisinin, şişman insanların vücutlarını nasıl değerlendirdiğimiz üzerindeki ezici etkisi, kilolu insanlara şişmanlardan çok daha fazla zarar verdi ve onların Obezite Hakları Bildirgesi'ni desteklemeleri, gerçekten bu konuyla ilgilenen herkesi ilgilendirmeli. şişman insanların sağlığına ve refahına önem veriyor."