Meral Danış Beştaş Hilvan'da konuştu

TAKİP ET

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), seçimlerin yenileneceği Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde parti binasında açıklama yaptı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), seçimlerin yenileneceği Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde parti binasında açıklama yaptı.

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, 2 Haziran'da yapılacak seçimlere dair konuştu.

Burada konuşan Beştaş, "Hilvan biliyorsunuz 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti kazanmasına rağmen iptal edilen, YSK, AKP işbirliği ile aslında organize bir şekilde el konulan bir belediyemiz. Hilvan Belediyesi normalde şu anda DEM Parti'de fakat el konuldu." dedi.

Hilvan'da halk iradesinin tecelli ettiğini söyleyen Beştaş, "Fakat AKP'liler bununla başa çıkamayınca bilinçli bir şekilde ve bence örgütlü çetecelik yöntemleri ile bir şekilde iki tane sandığı yakarak, oy pusulalarını yakarak iptal için bir de YSK'ya başvurdular" diye konuştu.

“Karşımızda dürüst hakkaniyetli ve halk iradesini baz alan bir parti yok” diyen Beştaş,  “Meclisten vekillere valiliğe Jandarmaya tüm kamu gücü Hilvan’da DEM Partiye karşı çalışıyor. Tüm kamu gücüyle halk iradesine karşı çalışma yürütüyorlar. Halka rağmen halk yönetilemez. Hiç bir hukuk kullanılmadan ben bu belediyeyi aldım diye biz zihniyet yoktur.

'Devasa borçlar bırakmışlar'

AKP tarihe darbeciliği uygulayan bir iktidar olarak geçecektir. Biz ilk kez belediyeleri yönetmeyeceğiz biz uzun yıllardır en çok demokratik davranan yerelden yönetimi önceleyen kadınların eşit temsiliyete olduğu belediyeciliği daha önce de uyguladık. AKP’nin derdi şatafatını belediyelere yayarak halkın gücünün karşısına dikmek. Devasa borçlar bırakmışlar.

Siyasi ahlaksızlıklarını sonuna kadar kullanmışlardır. Halkın belediyesini halk yönetecek. Halk kendinden yana olanı tercih edecek. Onlar ne yapıyor muhtarları köylülere gidip eğer kazanmazsak suyunuzu elektriğini keseriz diye tehdit ediyorlar” ifadelerini kullandı. 

Köylüler tehdit ediliyor iddiası!

AK Parti'nin köylüleri elektrik üzerinden tehdit ettiğini iddia eden Baştaş, "Biz demokratik bir yönetimi esas alıyoruz. Daha önce bir çok yerde bunu uyguladık ve bunu Hilvan ve kazandığımız her yerde uygulayacağız. Kara propagandaya karşı halkın belediyesini halk yönetecek diyoruz. AKP köylüleri tehdit ederek, ‘kaybedersek elektriklerinizi keseceğiz’ diyorlar. Halkımız merak etmesin, bizim bu tehditlere karnımız tok. Kaymakamlık AKP’nin seçim bürosu olarak kullanıyor." dedi.

'Urfa'da kaybeden bir AKP gerçekliği var'

Urfa'da kaybeden bir AK Parti gerçeğinin olduğunu söyleyen Beştaş, "Halk iradesi karşısında hizmet etmekle mükellef olanları uyarıyoruz. Attığınız her adımı görüyoruz ve peşinizdeyiz. 2 Haziran’da zulüm ve demokrasi arasında bir seçim olacak. 31 Mart’ta zulüm yaparak kaybedenler bir kez daha kaybedecek. Bu kaybedişi durduramayacaklar. Büyük kaybettiler. Biz bu güç karşısında halkın kendisiyiz. Kazandığımız belediyeyi bir kez daha kazanacağız. Bu sefer farkı katlayacağız. Urfa’da kaybeden bir AKP gerçeği var” şeklinde konuştu.

'İŞKUR üzerinden 500 işçi alındı'

Seçime sayılı gün kala İŞKUR üzerinden ilçede 500 işçi alımı yapıldığına dikkati çeken Beştaş, “İŞKUR’da AKP’nin seçim aracı olarak kendini kullandırtıyor. Bu uygulamanın da nasıl bir skandal olduğunu görüyoruz. Attığınız her adımı görüyoruz adım adım takip ediyoruz. Hukuksuzluğunuza izin vermeyeceğiz. Halk hiç bir zaman zorbalıktan yana olmaz. AKP 31 Mart’ta büyük kaybetti. 2 Haziran’da da kaybedecek. Son çırpınışlarıdır.

Kazandığımız belediyeyi bir daha kazanacağız. Hilvan halkına çağrımızdır gelin oy farkını 2’ye 5’e çıkaralım. Şu anki tablo çok güzel. Hilvan’da 7’den 70 e herkes iradesine sahip çıkıyor. Hilvan’da AKP’ye kaybettirmeye hazırız. 31 Mart’ta sandıkları yakanlara da söylüyoruz o sandıkları tüm müşahitlerimizle koruyacağız.

Kaos gerilim yaratmaya kalkışmayın karşınızda bizi bulacaksınız. Attığımız oyları sandıktan çıkaracağız. Bir daha Hilvan halkının iradesine bunu yapmayın” şeklinde konuştu.

meral danis bestas hilvan dem parti serhan paydas