Lise öğrencisi feci şekilde can verdi!

TAKİP ET

Mersin'in Toroslar ilçesinde yaşanan olayda, Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10/B sınıfında okumakta olan A.B. isimli öğrenci 3. Kattan atlayarak hayatına son verdi.

Mersin'in Toroslar ilçesinde yaşanan olayda, Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10/B sınıfında okumakta olan A.B. isimli öğrenci 3. Kattan atlayarak hayatına son verdi.

Edinilen bilgiye göre, olay Mersin'in Toroslar ilçesinde Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 10. Sınıf öğrencisi A.B. üç arkadaşı ile kavga etti. Yaşanan olayın üzerine okul idaresi A.B’nin velisini bilgilendirmek üzere okula çağırdı. Okula gelen veli okul müdürü ile görüşme yaptığı esnada, A.B. isimli öğrenci kendini okulun 3. Katından bulunan sınıfın penceresinden aşağı attı. 

Olayın fark edilmesi üzerine okul idaresi durumu hemen sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. 

Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri, ağır yaralanan A.B’ye yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla Mersin Şehir Hastanesine kaldırdı. Hastanede tedavi altına alınan A.B. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mersin il Eğitim Müdürlüğünü’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

“Toroslar İlçemizde bulunan Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10/B sınıfında okumakta olan A.B. isimli öğrencimizin 21.12.2023 tarihinde okulda üç arkadaşı ile kavga etmesi üzerine okul yönetimi tarafından öğrencinin velisi konu hakkında bilgi verilmek üzere okula çağırılmış, okul müdürü ile velinin görüşme yaptığı saat:12:00 sularında, A.B. isimli öğrencimiz 3.katta bulunan 10/B sınıfının penceresinden atlamıştır.

Olayın farkedilmesi üzerine okul idaresi tarafından ivedilikle ambulans çağırılmış, emniyet güçlerine haber verilmiştir. Ambulansla Mersin Şehir Hastanesine götürülen öğrencimiz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat ettmiştir.

Yaşanan bu elim olay ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.

Öğrencimiz A.B.'ye yüce Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm eğitim camiasına sabır ve başsağlığı dileriz.”