Konutlarda yüzde 25 kira artış sınırı 1 yıl uzatıldı

TAKİP ET

Milyonlarca vatandaşın mağdur edildiği aşırı kira artışlarının önüne geçmek için başlatılan 'En fazla yüzde 25 artış sınırı' süresi uzatıldı.

Milyonlarca vatandaşın mağdur edildiği aşırı kira artışlarının önüne geçmek için başlatılan “En fazla yüzde 25 artış sınırı” süresi uzatıldı.

Kira artışlarında 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında en fazla yüzde 25 artış yapılabilmesini içeren düzenlemenin uzatıldığı açıklandı. Kiracılara haberi duyuran Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "2 Temmuz 2023'ten itibaren 1 yıl süreyle konutlarda kira artışı üst sınırı yüzde 25 olarak uygulanacak." İfadelerine yer verdi. Böylelikle söz konusu süre 2 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatılmış olacak.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, kira artışında sınırlama düzenlemesiyle ilgili çalışma olup olmayacağı yönündeki soruya cevap verdi.

"Çalışıyoruz, yetişir." ifadelerine yer veren  Bakan Tunç, ayrıca konunun bakanlığın değil TBMM'nin yetkisinde olduğunu söylemişti.
 

kira artisi siniri kira haberleri kiraci