HÜDA PAR Genel Sekreteri Şahzade Demir, İsrail'le ticaret kısıtlamasını eleştirdi

TAKİP ET

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin İsrail' uyguladığı ticaret kısıtlamasını eleştirdi.

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin İsrail’ uyguladığı ticaret kısıtlamasını eleştirdi. 

Alınan kararların amasız fakatsız bir şekilde alınması gerektiğini söyleyen Şehzade Demir, "Türkiye'nin, siyonist işgal rejimi ile ticaretin kısıtlanmasına yönelik aldığı karar sadece belli ürünlerle sınırlı kalmamalı; amasız, fakatsız ve istisnasız bir şekilde uygulanmalıdır. Türkiye'nin hava sahası ve karasuları siyonist işgal rejimine bütünüyle kapatılmalıdır. Ayrıca siyonist işgalcilerin güvenliğine hizmet eden ABD ve NATO üsleri de kapatılmalıdır." dedi.

Gündemlerinin ilk sırasında her zaman Gazze olacağını belirterek açıklamalarına başlayan Demir, şunları söyledi:

"Siyonist işgal rejiminin Gazze'de gerçekleştirdiği soykırım bütün vahşetiyle devam ediyor. Gazze'de siyonist katillerin çekildiği her yerden toplu mezarlar, parçalanmış çocuk cesetleri çıkıyor. Sağ kalanlar ise bombardıman tehdidi altında ve açlığın pençesindeler. Hiçbir insani değer tanımayan siyonist işgal rejimi, arkasına aldığı sınırsız ABD desteği ile yalnızca Filistinli kardeşlerimizi katletmekle kalmıyor, başta bölge ülkeleri olmak üzere bütün bir insanlığı ve küresel barışı tehdit ediyor. Bölgemizde yaşanan her türlü çatışma ve kaosun doğrudan veya dolaylı nedeni siyonist işgal rejimi ve onun hamisi ABD'dir.

İnsanlığa yöneltilmiş bu ortak tehdide karşı insanlıktan, barıştan ve adaletten yana olan bütün ülkeler küresel siyonist tehlikeye karşı ortak bir cephe oluşturmalıdır. Siyonist rejim ve destekçilerinin insanlığa ve İslam'a karşı giriştikleri bu savaşta başarısız olmaları için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. 16 binden fazlası çocuk olmak üzere 35 bin kişiyi katleden siyonist rejime hiçbir tepki göstermeyen, aksine soykırım suçuna açıkça destek vermek suretiyle ortak olan ABD ve müttefiklerinin; İran'ın haklı misilleme eylemini kınamaları suç ortaklıklarının teyididir.

Öte yandan ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde, Filistin'in BM'ye tam üyeliğini talep eden karar tasarısını veto etmesi, ABD'nin sözde iki devletli çözüm söylemlerinin de bir oyalamacadan ibaret olduğunu ortaya koymuştur. Ayrıca bu durum Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin mevcut yapısı itibarıyla küresel barışı koruma misyonunu tamamen yitirdiğini göstermektedir. Gazze'deki soykırımın durması, Filistin topraklarındaki siyonist işgalin bütünüyle sona ermesi, başkenti Kudüs olan bağımsız ve egemen Filistin Devletinin kurulması, adaletten yana olan herkesin ortak hedefi ve öncelikli gündemi olmalıdır. Başka gündemlerin, bu gündemin önüne geçmesine izin verilmemelidir.
 
Bu vesileyle hükümete yönelik çağrımızı da yineliyoruz. Türkiye'nin siyonist işgal rejimi ile ticaretin kısıtlanmasına yönelik aldığı karar sadece belli ürünlerle sınırlı kalmamalı; amasız, fakatsız ve istisnasız bir şekilde uygulanmalıdır. Türkiye'nin hava sahası ve karasuları siyonist işgal rejimine bütünüyle kapatılmalıdır. Ayrıca siyonist işgalcilerin güvenliğine hizmet eden ABD ve NATO üsleri de kapatılmalıdır.”