HÜDA Par adayı İmam Bazik: HÜDA Par'ın güneşinin doğmasını engelleyemeyecekler

TAKİP ET

HÜR DAVA Partisi Hilvan Belediye Başkan Adayı İmam Bazik, Ajans Balıklıgöl'e konuştu. HÜR DAVA Partisi Hilvan Belediye Başkan Adayı İmam Bazik, Ajans Balıklıgöl ve Hilvan TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. İmam Bazik seçimde iddialı olduklarını söyledi.

HÜR DAVA Partisi Hilvan Belediye Başkan Adayı İmam Bazik, Ajans Balıklıgöl’e konuştu.
HÜR DAVA Partisi Hilvan Belediye Başkan Adayı İmam Bazik, Ajans Balıklıgöl ve Hilvan TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. İmam Bazik seçimde iddialı olduklarını söyledi.

Hilvan’da seçim sonuçlarına doğrudan etki edecek olan partilerden olan HÜR DAVA Partisi, çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Sahada yürüttüğü aktif çalışmalar ile  son zamanlarda kent genelinde dikkatleri üzerinde çeken HÜR DAVA Partisi Hilvan’da da seçimi kazanma iddiasında.

Hilvan’da yürütülen seçim kampanyası üzerine Ajans Balıklıgöl ve Hilvan TV mikrofonlarına konuşan başkan adayI İmam Bazik şunları dile getirdi: 

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? İmam Bazik kimdir?

Ben İmam Bazik Hilvan Saluca köyü doğumluyum. İlk öğrenimi Saluca köyünde, orta öğrenimi Hilvan ortaokulunda, liseyi de Hilvan lisesinde okudum. Ön lisansımı açık öğretim fakültesinde tamamladım. Şu anda da iktisat öğrencisiyim. Hilvan'da yaşadım, Hilvan'da büyüdüm ve şu anda siyaset arenasında sahnedeyim.

Şuan malumunuz 31 mart seçimleri yerel seçimlere girmiş bulunuyoruz, adaylığımız açıklandıktan sonra bizler sahada eksik olmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. İllaki çalışmalarımızın içerisinde özellikle bizim halkımız da birebir temas halinde olmaya çalışıyoruz. Evlerde, mahallelerde, köylerde sokaklarda ve caddelerde insanlarımızla hasbihal edip onların bir zat kendi dillerinden sorunlarının ve sıkıntılarının dinleyicisi oluyoruz.

O sorunları ve sıkıntılarını çare bulmaya çalışıyoruz. Özellikle insanlarla temas halinde olduğumuz zaman insanların sıkıntılarını daha güzel bir şekilde anlıyoruz ve bu şekilde biz Allah'ın izniyle belediyeyi halkımızın teveccühü ile aldığımız zaman ve hiç tereddüt etmeden halkımızın içinde bulunduğu sorunlarını aldığımız için daha rahat hemen işin işine girmiş olacağız. Giremeyeceğimiz ev kalmayacak, illaki mutlaka ve mutlaka kısa zaman diliminde. Fakat çok çalışmamız şartı ile uğraşmaya çalışacağız ve bu şekilde Allah - u Tealanın izniyle işin üstesinden geleceğiz.

Peki sahadaki izlenimleriniz nelerdir, Millet ne düşünüyor, Siyasetçilerden beklentiler nelerdir. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Halkımızla özellikle ruhen birlikte olduğunuz zaman çoğu zaman mevcut sistemde ve mevcut siyaset çok muzdarip olduklarını söylüyorlar. Siyaset anlayışının değişmesi lazım çünkü siyaseti çok kirletmişler. Siyasiler üslubunu bozmuşlar, icraatların arkasında olmadıklarını göstermişler halka ve bu yüzden halk, güvenli insanlar, dürüst insanlar istiyor, hizmet edebilecek insanlar istiyor.

Şuan geriye dönüp özellikle Hilvan için söyleyelim; yapılan hizmetlerin yetersiz olduğunu söylüyorlar. Söylenen vaatlerin yerlerine getirilmediğini söylüyorlar. Hizmeti geriliğin tam anlamıyla yerine getirilmeyip ama hizmeti yaparken dürüst yapılmadığını yerinde yapılmadığını şahit oluyoruz. Milletin sözünde bu var.

Adam kayırma, insanları farklı değerlendirme, hizmetleri farklı kesimlere götürüp bazı yerlere götürmeme gibi eleştiriler var.  İnsanlarda bu dönem için de böyle bir düşünce ve endişe var. Diğer Siyasetçilere göre HÜDA Par'ın buna bakış açısı nasıl, böyle bir ayrım söz konusu mudur. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz? 

Yani inşallah biz HÜDA Par siyasetinden HÜDA Par siyasetinde şunları ön planda tutuyoruz. Biz diyoruz ki bizim siyasette yalan olmasın, insanları kandırmayalım, insanlara boş vaatlerde bulunmayalım. İnsanlar biz ne isek kendinizi o şekilde insanlara gösterelim. Yani şuan biz normal hayatımızda duruşumuz neyse siyasi hayatımızda da aynı o duruşumuzu sağlayalım.

HÜDA Par'ın belediyeciliğinde biz diyoruz ki belediyeye gelen malın yetim malıymış gibi o şekilde bir emanet sahibi alalım. Yani bu gelen yetim malı bizim için çok önceliklidir. Çünkü biz bir yere inanıyoruz. Bir kitaba inanıyoruz, bir peygambere inanıyoruz ki bunlar mukaddes kesinlikle yok olan şeylerdir. Yani yetim malı kul hakkı bütün insanların için geçerli kul hakkı ile gözüyle bakıyoruz.

Bu malı israf etmeyeceğiz. Yerli yerinde kullanacağınız, israfı kesinlikle önleyeceğiz. İhtiyaç olmadığı zaman bir yere yatırım gereksizdir. Bu yatırımın yapılmasına gerek yok yani olmadığı zamanda eğer yaparsan bu israfı girmiş olacak. Belediyenin bütçelerin çoğu nerdeyse israfa da harcanıyor. Lüzumsuz şeylere harcanıyor. 

Bu lüzumsuz yerlere harcanan bütçe özellikle çok fakir fukaralar var. Yetimler var, onlar için ne yapabiliriz. Onlar için bir forum oluşturabiliriz. Sadece israfı kısıtlarsak yetimlere, fakirlere, yoksullara bir forum oluşturduğumuz zaman onların ihtiyaçları orada giderilmiş olacak. Özellikle yine bizim HÜDA Par’da  Büyükşehir belediye başkanı da  projelerinde olan bir şeydir. Yetim Ay diye bir projesi var. Yani Hilvan’da herkes yetim değil yani kısıtlı bir sayıda yetim sayımız var. Onlar da nerdeyse biliyoruz. Çoğu zaman STK'lar ile görüşmeler olduğunda yetimlerin ne kadar olduğunda tespit ediyorlar ve onlardan da faydalanabiliriz.

Onların da  evlerine yetimin ihtiyacı neyse  tabi herkes yetim olsa da zengin olan yetimlerde olabiliyor. Tabi zenginlerin es geçiyoruz yani özellikle fakir yoksul olan üzerinde bu yaptığımız icraatlar hizmet  odaklı olacak. Herkese gidecek adil bir şekilde yani bunu ben belediye başkanı olduğum zaman sadece bu hizmeti kendi köyüme ya da akrabalarıma götürmeyeceği.

Eğer Hilvan nüfusu 46 bin ise bu 46 bin insanın hepsi bu hizmetten faydalanacak ve onlara  bu hizmeti karşılıksız götürceeğiz ve aynı zamanda insanlardan ayrımız gayrımız,  gizlimiz saklımız olmayacak.Yönetimi şeffaflaştıracağız. Mesela bu ay içerisinde bize miktar olarak örneğin bir milyon geldiyse nereye harcandığı şeffaf bir şekilde halkımız ile paylaşacağız.

Yani halkımız bu belediye başkanlığı bu  paraları ne yapıyor kanısına düşmesin. Bir de biz belediye personellerinin maaşlarını  iyileştirmeye çalışacağız. Eğer belediye işçisi şu anki istatistiklere göre geçimini yapamıyorsa onunla  geçimini sağlayamıyorsa bunun düşünülmesi lazım. Ebeveynlerin ve çocuklarının birçok  ihtiyacı var bunları karşılayabilecek  bir seviyeye  getirebileceğiz.

Yatırımcılarla ilgili bir düşünceniz  var mı ? Diğer ilçelere göre Hilvan’a baktığımızda konumu güzel bir yerde fakat bir gelişme ciddi manada görülemiyor. Bu manada sizce bunun nedeni ne olabilir?

Bu konuda siyasilerin pasifliği elbette var. Bir belediye bir İŞKUR Müdürlüğü değildir yani şimdi biz burada oturmuşuz odamızın içerisinde 15.'si olmaz bunun alternatifinin olması lazım bunun alternatifi nedir diye soracak olursanız; dışarıda olan girişimci ve yatırımcılarımıza kolaylık sağlamak açısından yer tahsisleri ve sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca bizim elimizde olan bir şey varsa onun ihtiyaçlarını karşılayabileceksek bizim gençlerimizin buradaki halkımızın istihdamına bir öncülük yapacaksa biz bu konuda o girişimcilerimize yardımda bulunacağız.

Toplum içerisinde partinizle alakalı HÜDA Par acaba seçime girecek mi girmeyecek mi, seçildiği gibi AK Parti'ye katılabilir mi gibi bir bir algı bir söylem dolaşıyor. Bu konuyla ilgili seçmeninize ve Hilvan halkına neler söylemek istersiniz?

Maalesef piyasada böyle bir algı dolaşıyor. Kanaatince bu bilinçlice yapılan bir propagandadır. Halbuki bizim seçime girdiğimiz saatten itibaren genel başkanımız, genel başkan yardımcılarımız, parti sözlerimizin hepsi ‘biz Türkiye genelinin her yerinde kendi logomuzla kendi partimizle ve kendi adaylarımızla sahada olacağız' diye söylediler. Yine bunu defalarca sosyal medya ve basın açıklamalarında söylediler ve dile getirdiler.

Ama buna rağmen işi sulandırmak isteyen bazı kesimler tarafından bu algı halkın kafasını çelmek açısından yayılmaya çalışıyor. Fakat biz diyoruz ki ‘bu halkın kafasını çelemeyecekler. HÜDA Par’ın yükselişini ve HÜDA Par'ın güneşinin doğmasını engelleyemeyecekler. Çünkü biz geziyoruz. Millet HÜDA Par’a teveccüh ediyor. Bu planlı bir şekilde yapılan bir propagandadır HÜDA Par’ın varlığını çekememezliktir. HÜDA Par sahadadır, HÜDA Par 31 Mart seçimlerinin sonuna kadar da sahada olacaktır. Kendi hür adaylarıyla seçimin sonuna kadar da sahada olacak, var olacaktır.

Peki rakiplerinize bir mesajınız olacak mı?

Şu anda siyaset sahnesindeyiz, bütün adaylar yarışıyor bu yarışmada kendimize başarı dilediğimiz gibi onlara da başarılar diliyorum. Hakkımızda hayırlısını temenni ediyoruz.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Yerel seçimler genel seçimlere göre biraz farklıdır. Yerel seçimlerde parti ile beraber aday da önemlidir. Bunun için ben Hilvan halkıma özellikle seslenmek istiyorum; kaç tane adayımız varsa iyice düşünüp ve ona göre elemelerini yapsınlar. Onun kişiliği ile duruşuyla ahlakıyla onun Belediye Başkanı olduğu zaman ki hizmeti ile böyle güzel bir şekilde değerlendirmeye alsınlar. Kim bize en güzel hizmeti getirecek, doğru dürüst belediyeciliği, adam kayırmadan, yolsuzluk yapmadan, güvenilir bir şekilde belediyeyi yönetecek birini seçmeleri onlardan talebinizdir.

En iyi adayı seçsinler. Seçim 5 yıl daha geriye gitmesin. Dürüst, doğru, güvenilir insanlarla yola çıksınlar, onlarla yola çıkarlarsa pişman olmayacaklar.  Ben bunu özellikle HÜDA Par siyasetinde özellikle görüyorum. Çünkü duruşuyla ilkesi ile sözleri ile devamlı sahada olmuş bunda da fire vermemiştir. Ne söylemişse onun yerine getirmiştir.