Hilvan'da Sokak Köpekleri Sorunu Ne Zaman Çözülecek?

TAKİP ET

Sokak köpeklerinin durumuna ilişkin tartışmalar devam ederken İzollu Bozan Caddesinde görülen köpekler vatandaşları tedirgin ediyor.

Ülke genelinde sokak köpeklerinin durumuna ilişkin tartışmalar devam ederken İzollu Bozan Caddesinde görülen köpekler vatandaşları tedirgin ediyor. Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinin en işlek caddelerinden biri olan İzollu Caddesi'ni köpekler istila etti.

Hilvan’da her geçen gün artan başı boş köpekler, bu kez de İzollu Caddesi'ni adeta mesken tuttu. Sabah saatlerinde ve gece saatlerinde caddeyi boydan boya turlayan köpekler, çıkardıkları gürültü nedeniyle vatandaşları ve esnafı hem rahatsız ediyor hem de tedirgin ediyor.

Haber ihbar hattına ulaşan bir vatandaş, “Geceleri sokak köpeklerinden sokağa çıkamıyoruz. Bu tehlike artık gündüzleri de bizleri tehdit eder duruma geldi. Hem çevreye rahatsızlık veriyorlar hem de insanları ve diğer hayvanları tehdit ediyorlar.

Yetkili kurum olan belediyemizi bu konuda ivedilikle bir çalışma yapması gerekiyor. Bu sorun ne zaman çözülecek diye bekliyoruz. İlçe merkezinde rahat gezmek istiyoruz” dedi.