Hilvan'da seçim iptal edildi! Halk sokağa döküldü

TAKİP ET

Şanlıurfa Hilvan ilçesinde DEM Parti'nin seçimi kazanması üzerine itirazda bulunan AK Parti'nin itirazı üzerine YSK seçimin yenilenme kararı alındı.

Şanlıurfa Hilvan ilçesinde DEM Parti'nin seçimi kazanması üzerine itirazda bulunan AK Parti'nin itirazı üzerine YSK tarafından seçimin yenilenme kararı alındı.

Seçimin 2 Haziranda yapılması kararlaştırıldı.

Burada kitleye seslenen DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan seçimin yakılan sandıklardan dolayı iptal edildiğini belirterek şunları söyledi:

"31 Mart'ta Hilvan halkı kararını aldı. Oyunu kullandı. Onlarca çalışanımız, sandık görevlimiz, eş başkanlarımız, meclis üyesi adaylarımız bu süreçte yer aldı.

En nihayetinde Hilva'nın sonuçları kamuoyuna yansıdı, tüm medya organlarında açık bir şekilde ilan edildi. YSK'dan İlçe Seçim kurulu'ndan birleştirme tutanağı alındı, imzalar toplandı. 

Bu seçimi DEM Partinin kazandığı ilan edildi. Lakin şu an Hilvan İlçe Seçim kurulu'nda AKP'nin yaptığı itiraz sonucunda kendi yaptıkları sandıklardan dolayı seçim iptal edilmiştir.

Tabi ki bu İlçe Seçim kurulunun kararıdır. Arkadaşlarımız dilekçelerini yazdılar il seçim kuruluna itiraz edecekler.

Bu süreç elbette birkaç gün daha sürecektir ama Hilvan halkının iradesine tercihini hep birlikte sahiplenmeliyiz ve sahip çıkmalıyız"