Hilvan'da pamuk ekim sezonu açıldı

TAKİP ET

Hilvan ovasında pamuk ekimi başladı. Hilvan ovasındaki çiftçiler, pamuk sezonunu karşılamak için sahaya indi.

TARIM BÜLTENİ- Hilvan ovasında pamuk ekimi başladı. Hilvan ovasındaki çiftçiler, pamuk sezonunu karşılamak için sahaya indi.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesine bağlı Anaplı kırsal mahallesinde çiftçiler, arazileri ekim yapılır hale getirdikten sonra ekime başladı.

Pamuk ekiminden önce birçok zorlu aşamadan geçirilen tarlalar ilk önce zararlı otlardan arındırıldı. Daha sonra sulanan arazideki nem oranı dengelendikten sonra ekime başlandı.
Türkiye’de en çok pamuk üreten il olma özelliği taşıyan Şanlıurfa’da başlayan ekim sezonu için kolları sıvayan çiftçiler, çalışmalarına hummalı bir şekilde devam ediyor.

Çalışmalarına hummalı bir şekilde devam eden çiftçilerden biri de Esat Gerger. Esat Gerger, genç yaşına rağmen ülke ekonomisine katkı sağlamak ve ilçedeki istihdama katkı sunmak için tarım sektörü le yakından ilgileniyor.

Pamuk ekim sezonunu başlattıklarını söyleyen Gerger, “Amacımız ülke ekonomisine katkı sunmak ve istihdamı arttırmaktır. Beyaz altın olarak bilinen pamuk, ekildiği günden hasat gününe kadar çeşitli aşamalardan geçtiği için ciddi bir iş gücü istiyor. Biz de bunun farkında olarak özellikle pamuğu tercih ediyoruz.

Burada amaçladığımız elbette kazanç elde etmektir ama ülke istihdamına da katkı sunmak adına pamuk ekmeyi tercih ediyoruz. Pamukta iş gücü fazla olduğu içim dolayısıyla daha çok işçi çalıştırıyoruz. İnsanların buradan ekmek parası kazanması biz mutlu ediyor.” dedi.

Tarımda girdi maliyetlerine de dikkat çeken Esat Gerger, “Son yıllarda başta mazot, gübre ve ilaç olmak üzere girdi maliyetleri çok arttı. Bu şartlar bizi çok zorlamasına rağmen üretimden vazgeçmeyeceğiz. Çünkü ülkemiz ve bölgemiz için üretim şart. Pamuk sezonunun bütün üreticilerimize bereketli olmasını diliyorum” diye konuştu.
 

pamuk pamuk fiyatlari pamuk ekim sezonu esat gerger