HEDEP Hilvan kongreye gidiyor

TAKİP ET

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi 15 Ekim 2023 tarihinde düzenlediği 4. Olağanüstü Kongre'sinde adını "Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP)" olarak değiştirdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi 15 Ekim 2023 tarihinde düzenlediği 4. Olağanüstü Kongre'sinde adını "Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP)" olarak değiştirdi.

Eş genel Başkanlıklarına Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan seçilmesiyle kongre sürecine giren HEDEP Şanlıurfa’da kongre hazırlıklarına devam ediyor. Şanlıurfa’da HEDEP’in yapacağı kongreler arasında en çok dikkat çeken ilçe ise Hilvan oldu.

2 Aralık 2023 tarihinde yapılacak olan ilçe kongresi öncesi yönetimini oluşturan HEDEP’te eş başkan adayları hakkında Ajans Balıklıgöl’e konuşan Komisyon Eş Sözcüleri, şu ifadelere yer verdi:

“Bir anlamda yapacağımız bu kongre, hemen akabinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde önemli görev alacak yeni yönetimimizi oluşturacağız, her kongrede gösterdiğimiz titiz çalışmadan çok daha fazla titiz bir çalışma yürütmekteyiz, oluşturulacak güçlü ve yeni yönetimimizle Hilvan halkının huzuruna çıkacak, hemen akabindeki yerel seçimleri kazanarak Hilvan Belediyesini, Hilvan halkının Belediyesi yapacağız.

Bu inancı yaptığımız çalışmalarda çok rahat görebiliyoruz zira Hilvan halkı, kongre öncesi çok istekli ve çok kararlı bir şekilde komisyon çalışmalarımızda iradelerini beyan etmektedir, yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında ‘İlk defa oyumuzu size vereceğiz, ve bu seçimleri hep birlikte kazanacağız’ sözlerini sıklıkla duyuyor, bu motivasyon ile daha fazla bir inanç ve azimle çalışıyoruz.

Siyasi geleneği oturmuş bir partiyiz, o yüzden bu yönde iradelerini beyan edecek arkadaşlarımız da çok iyi biliyorlar ki öncelikle İlçe Örgütü ve sonrasında İl Örgütü seçimlerini yaptıktan sonra aday adaylığı sürecimiz başlar, şuan diğer partilerde olduğu gibi aday adaylarımızın isminin duyulmaması parti disiplini gereği, tüm partili aday adayı arkadaşlarımızın önce kongre sürecini bitirilmesi gerektiğini bildikleri içindir. Hilvan halkı gönlünü ferah tutsun, İlçe ve İl kongreleri sonrası Hilvan Belediye'sini kazanacak Eşbaşkan ve Meclis üyesi adaylarımız ile birlikte huzurlarında olacağız.”

Hilvanlıları kongreye davet eden eş sözcüler, “Sizlerin vasıtasıyla kıymetli Hilvan halkını 2 Aralık'ta İlçe binamızın konferans salonunda yapacağımız kongremize davet ediyoruz"