Günlük multivitamin belleği geliştirir ve bilişsel yaşlanmayı yavaşlatır

TAKİP ET

Yeni bir araştırmaya göre, günlük multivitamin takviyesi almak yaşlı yetişkinlerde hafızayı geliştirebilir ve bilişsel gerilemeyi yavaşlatabilir.

Yeni bir araştırmaya göre, günlük multivitamin takviyesi almak yaşlı yetişkinlerde hafızayı geliştirebilir ve bilişsel gerilemeyi yavaşlatabilir.

5.000 katılımcının katıldığı yeni bir klinik araştırma ve meta-analiz, günlük multivitamin almanın yaşlı yetişkinlerde hafızaya ve küresel bilişe fayda sağladığını, Amerika Birleşik Devletleri'nin hızla yaşlanan nüfusu için umut verici bir gelişme olduğunu ortaya çıkardı.

Bulgular, Mass General Brigham'daki araştırmacılar tarafından kakao ekstraktı ve multivitamin takviyelerini test eden büyük ölçekli, ülke çapında, randomize bir çalışma olan COcoa Takviyesi ve Multivitamin Sonuçları Çalışmasından (COSMOS) geliyor . Günlük multivitaminin faydalarını doğrulayan türünün üçüncüsü.

Alzheimer Derneği'ne göre, 2060 yılına kadar yaklaşık dört Amerikalıdan biri bilişsel gerileme ve yaşa bağlı Alzheimer hastalığı riskiyle karşı karşıya kalacak . Sonuç olarak, bilim insanları bilişsel işlevlerin korunmasına yardımcı olacak müdahaleler arıyor.

Araştırmada eğitmen olan MBBS, MPH'den baş yazar Chirag Vyas, "Bilişsel düşüş, çoğu yaşlı yetişkin için en önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor ve günlük multivitamin takviyesi, bilişsel yaşlanmayı yavaşlatmak için çekici ve erişilebilir bir yaklaşım potansiyeline sahip" dedi. Massachusetts Genel Hastanesi (MGH) Psikiyatri Bölümü'nden bir haber bülteni.

"Üç ayrı biliş çalışmasının meta-analizi, 20'den fazla temel mikro besin içeren günlük multivitamin almanın hafıza kaybını önlemeye ve bilişsel yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olduğuna dair güçlü ve tutarlı kanıtlar sağlıyor."

Araştırmacılar bir dizi bilişsel testi tamamlayan 573 katılımcının kişisel değerlendirmelerini gerçekleştirdi. İki yıllık bir süre boyunca plaseboyla karşılaştırıldığında küresel bilişte ılımlı bir iyileşme ve epizodik hafızada önemli ölçüde olumlu bir değişiklik gözlemlediler.

Daha sonra konuyla ilgili üç çalışmalarının meta-analizini gerçekleştirdiler ve sonuçlar, multivitaminlerin genel biliş ve epizodik hafıza üzerindeki yararlarına dair açık kanıtlar gösterdi.Genel olarak, küresel biliş üzerindeki etki, bilişsel yaşlanmanın iki yıl azaltılmasına eşdeğerdi.

Kıdemli yazar MD Olivia Okereke, "Bu bulgular, anlaşılır bir şekilde, beyin sağlığını koruma yollarıyla çok ilgilenen birçok yaşlı yetişkinin dikkatini çekecektir, çünkü günlük multivitaminin daha iyi bilişsel yaşlanmayı desteklemedeki rolüne dair kanıtlar sunmaktadırlar" dedi. Haber bülteninde raporun yazarı ve MGH'deki geriatrik psikiyatri direktörü.

Daha sonra araştırmacılar, günlük multivitaminin hafıza kaybına ve bilişsel gerilemeye karşı koruma sağlayabileceği mekanizmaları anlamak için çalışmayı planlıyor.