Fahiş fiyatlarla bilet satan firmalara 5.3 milyon lira ceza!

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı öncesinde alınan sıkı tedbirlerin sonuçlarını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı öncesinde alınan sıkı tedbirlerin sonuçlarını açıkladı. Bayram tatili boyunca şehirlerarası otobüs seyahatlerinde yaşanan yoğunluk ve mağduriyetlere karşı önlem alınması için yapılan denetimlerde, fahiş fiyatlarla bilet satan firmalara ağır bir ceza kesildi.

Bakan Uraloğlu, bayram tatilinde 2.8 milyon kişinin şehirlerarası otobüslerle seyahat ettiğini belirtirken, 5 Nisan 2024 Cuma gününden bugüne kadar gerçekleştirilen 80 bin 195 otobüs seferinde 2 milyon 759 bin 818 yolcunun taşındığını ifade etti. Bu süreçte yapılan denetimler sonucunda, fahiş fiyatlarla bilet satan ve usulsüzlük yapan otobüs işletmelerine toplamda 5 milyon 321 bin lira idari para cezası uygulandığını aktardı.

Bakan Uraloğlu, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına hızlı ve etkili denetimlerin devam edeceğini vurgularken, bu tür ihlallerin karşısında kararlı bir şekilde mücadelelerinin süreceğini belirtti.