DEM Parti Birecik ilçe binasına ikinci saldırı

TAKİP ET

31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti'den seçildikten sonra istifa ederek bağımsız belediye başkanı olan Mehmet Begit'in kardeşinin önceki günlerde DEM Parti Birecik ilçe başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenlediği iddia edildi.

31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti’den seçildikten sonra istifa ederek bağımsız belediye başkanı olan Mehmet Begit’in kardeşinin önceki günlerde DEM Parti Birecik ilçe başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenlediği iddia edildi.

Olaya ilişkin soruşturma devam ederken DEM Parti ilçe binasına bir saldırı daha geçekleşti. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ilçe binasının camları sert bir cisim ile kırıldı. Saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapan DEM Parti ilçe örgütü yaşananlara sert tepki gösterdi.

Yapılan saldırıya ilişkin DEM Parti ilçe örgütünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Birecik Parti binamıza ikinci saldırı. Dün silahlı saldırı gerçekleştirilen Birecik İlçe Örgütü binasına ikinci saldırı gerçekleştirildi. Birecik ilçesinde DEM partimize dün yapılan silahlı saldırının ardından gece saatlerinde ikinci bir saldırı gerçekleştirildi. 

DEM Parti Birecik ilçe binasına silahlı saldırı

Meydan Mahallesi'ndeki Abdulkadir Erdil Caddesi üzerinde bulunan ilçe binası camına sert bir cisim ile vuran saldırgan ya da saldırganlar, ilçe binasında maddi hasar oluşturdu. Saldırganların kimliği henüz belirlenmezken, dün yapılan saldırı ile ilgili gözaltına alınan, seçim sonrası partimizden istifa eden Mehmet Begit'in ağabeyi Halil Begit, hala gözaltında tutuluyor. 

Bu alçakça saldırının arkasında hangi karanlık, derin ve kirli güçlerin olduğunu çok iyi biliyor ve tanıyoruz.”

DEM Parti Birecik ilçe binası saldırısında yeni gelişme