Çalışma: Hamile kadınlar gerekli besin ve vitaminlerden eksik

TAKİP ET

Araştırmacılar, birçok hamile kadının temel besin maddelerinin düşük veya marjinal düzeyde olduğunu ve bitki bazlı diyetlerin sorunu daha da artırabileceğini ortaya çıkardı.

Araştırmacılar, birçok hamile kadının temel besin maddelerinin düşük veya marjinal düzeyde olduğunu ve bitki bazlı diyetlerin sorunu daha da artırabileceğini ortaya çıkardı.

Hem Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) hem de Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerde anne ölümlerinde önemli bir artış olduğunu bildirmiştir. Büyüyen bu krizi hafifletmek için kaliteli sağlık hizmetlerine erişim gerekli olsa da , hamilelik öncesi ve sırasında yeterli beslenme hem anneler hem de bebekler için olumsuz sonuçların azaltılmasına da yardımcı olabilir.

Çoğu hamile birey besin eksikliklerini önlemek için doğum öncesi vitaminler alırken , az sayıda çalışma hamile kadınların belirli vitamin ve mikro besinlerden yoksun olup olmadığını incelemiştir.

5 Aralık'ta PLOS Medicine'de yayınlanan bir çalışmada bilim insanları, Birleşik Krallık, Singapur ve Yeni Zelanda'dan 1.729 kadının hamilelik öncesinde, sırasında ve sonrasında vitamin durumunu inceledi. Kadınların %90'ından fazlasının hamile kalmadan önce folat , riboflavin, B12 vitamini ve D vitamini durumunun düşük veya marjinal olduğunu buldular . Bu besinlerin çoğu et ve süt ürünlerinde bol miktarda bulunur.

Bilim adamları, bitki bazlı diyetlerin B12 vitamini içermemesi ve diğer hayati besin maddelerinin de düşük olması nedeniyle bu diyeti tüketmenin durumu daha da kötüleştirebileceğini söylüyor.

Araştırmacılar ayrıca birçok katılımcının hamilelik ilerledikçe B6 vitamini eksikliği belirtileri geliştirdiğini de buldu.

Pek çok kişi beslenme yetersizliklerinin esas olarak az gelişmiş bölgelerde yaşayanlar arasında meydana geldiğini varsaysa da, bu araştırma bu eksikliklerin aynı zamanda gelişmiş ülkelerdeki kadınları da etkilediğini gösterdi.

Ancak araştırma ekibi diyor kiReçetesiz satılan vitamin takviyeleri, hamilelikten önce emzirme yoluyla alınırsa besin eksikliklerini azaltabilir.

Ortak çalışmanın yazarı, Singapur Ulusal Üniversitesi'nde doçent ve A*STAR'ın Singapur Klinik Bilimler Enstitüsü'nde (SICS) Yönetici Direktör Yardımcısı olan Shiao-Yng Chan, bir basın bülteninde şöyle açıklıyor : "Diyetlere doğru ilerlemeye devam ederken, Daha az et ve süt ürünleri, B12 vitamini ve çocuğun gelişimi için gerekli olan diğer mikro besinlerin alımının azalmasına yol açsa da, kadınlar besin açısından zengin gıdalar konusunda özel tavsiyelerle desteklenmedikçe veya daha fazla takviye almaya başlamadıkça vitamin eksiklikleri artmaya devam edecek."

Hamile kadınların hangi vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır?
Amerikan Kadın Doğum Uzmanları ve Jinekologlar Koleji'ne (ACOG) göre kadınların hamilelik sırasında yeterli miktarda C vitamini, folik asit, demir, kalsiyum, D vitamini, kolin, B vitaminleri ve omega-3 yağ asitlerine ihtiyacı vardır. Besleyici bir diyet bu besinleri sağlayabilirken, ACOG hamile kadınların eksiklikleri önlemek için günlük doğum öncesi vitamin almasını önermektedir.

Hamile kadınlar için günlük önerilen vitamin ve mineral miktarları şunlardır:

Kalsiyum (14 ila 18 yaş arası 1.300 miligram; 19 ila 50 yaş arası 1.000 miligram)

Demir (27 miligram)

İyot (220 mikrogram)

Kolin (450 miligram)

A Vitamini (14 ila 18 yaş arası 750 mikrogram; 19 ila 50 yaş arası 770 mikrogram)

C Vitamini (14 ila 18 yaş arası 80 miligram; 19 ila 50 yaş arası 85 miligram)

D Vitamini (600 uluslararası birim)

B6 Vitamini (1,9 miligram)

B12 Vitamini (2,6 mikrogram)

Folik asit (600 mikrogram)

Ayrıca Amerikan Hemşire-Ebe Koleji, hamile ve emziren kadınların günde yaklaşık 200 ila 300 mg omega-3 alması gerektiğini öne sürüyor .