Büyük depremi bekleyen İstanbul'da tehlike altındaki bölgeler hangileri

TAKİP ET

Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Naci Görür, 7 şiddetindeki depremi bekleyen İstanbul'da tehlikeli bölgede olan ilçeleri saydı.

Deprem uzmanlarının 7 ve üzeri deprem uyarısıyla dayanıksız yapılara dikkat çektiği İstanbul'da dün 3 katlı bir bina çöktü. 

Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bu bölge depremde en fazla zarar görebilecek bir bölge" dedi.

Deprem uzmanları, İstanbul'da ki riskli yapılara dikkat çekiyor. 

Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, çöken binanın ardından sosyal medya hesabından uyardı.

Naci Görür, "Arkadaşlar, Küçükçekmece’de 3 katlı bir bina çöktü. Bu bölge depremde en fazla zarar görebilecek bir bölge. Deprem sırasında deprem dalgaları ile zemin etkileşecek ve üzerindeki tüm yapılar sınanacaktır. Bugün binalar kendiliğinden çökerse yarın depremde ne olur onu düşünemiyorum.

Beni asıl ürküten şey, sayın büyükşehir belediye başkanımızın söyledikleri. Kendisi İstanbul’da hükümet organlarıyla iş birliği halinde İstanbul’u depreme hazırlamaya hazır olduğunu söylemiş olmasına rağmen henüz daha bir anlaşmanın olmamış olması ve ciddi, planlı ve sürekli bir çalışmanın başlamamış olması işin düşündürücü yanıdır. İstanbul halkı bunu not etmeli ve can güvenliklerinin gereği gözetim, denetim ve talep etme haklarını kullanmalıdırlar." dedi.

İstanbul'un en riskli ilçeleri

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un riskli ilçeleri konusunda sık sık uyarıda bulunmaya devam ediyor.

İstanbul’un Avrupa yakasının zemininin, jeolojik olarak incelendiğinde Anadolu yakasından daha kötü durumda olduğuna dikkat çeken Naci Görür, “İstanbul'u bir an önce deprem dirençli hale getirmek için çalışmaların başlanması, yürütülmesi gerekir” dedi.

Naci Görür, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt, Zeytinburnu ve Fatih ilçesinin tarihi yarım ada bölümünün zeminine dikkat çekti.