Bakan'dan Urfa açıklaması! Proje üzerinde çalışılıyor

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Konya'nın Hüyük ilçesinde bulunan Tarım ve Gençlik Kampı'nın açılış programında yaptığı konuşmada gençlerin çiftçilik ile uğraşın ne demek olduğunu anlamaları için Şanlıurfa ve Bursa'da bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Konya'nın Hüyük ilçesinde bulunan Tarım ve Gençlik Kampı'nın açılış programında yaptığı konuşmada gençlerin çiftçilik ile uğraşın ne demek olduğunu anlamaları için Şanlıurfa ve Bursa'da bir proje üzerinde çalıştıklarını.

 

 

Tarım ve Gençlik Kampı'nın önemli bir yatırım olduğunu belirten Bakan Aşkın Bak, şunları kaydetti:

“Malumunuz dünyada küresel değişim nedeniyle, iklim değişikliği nedeniyle tarıma olan ilgi ve yatırım çok çok önem arz ediyor. Küresel ısınma nedeniyle kurak topraklar artıyor. Tarım ve tarımla ilgili yapılan işler değer kazanıyor. Yaşadığımız pandemide bunu gördük. 

Rusya-Ukrayna savaşı esnasında buğdayla, tahılla ilgili konuları gördük. Dolayısıyla önem arz ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın önemli projelerinden bir tanesi de Tarım Bakanlığı ile beraber yürüttüğümüz genç çiftçi projesi. Biz gençlerimizin çiftçilikle uğraşmasını istiyoruz. Çiftçilikle ilgili, tarımla ilgili yatırımlar yapmasını istiyoruz. Nasıl toprakla meşgul olduğunu görmesini istiyoruz.

Şanlıurfa'ya dikkat çekti 

Şanlıurfa'da, Bursa tarafında, Ege tarafında böyle projeler planlıyoruz. Ama burada hazır bir süreç yaşanmış. Gençlerimiz gelecek, burada uzmanlar tarafından eğitilecek. Onlarla beraber tarım nasıl yapılıyor öğrenecekler. Biz genç çiftçi projesini önemsiyoruz. 

Devletimizin çok büyük teşvikleri var. Genç çiftçiyle ilgili projeleri var. Tarım Bakanlığı ile de bununla ilgili toplantılar yapacağız. Biz gençlerimize şunu da tavsiye ediyoruz: Gelin köylerde tarım yapın. Seracılıkta ürünler üretin. 

Tarım Bakanlığı'nın düşüncesi sözleşmeli tarım yapmak. Yani o çiftçinin yapacağı ürünün satın almasını garanti altına alacak, o üretecek. Dolayısıyla bir insan gücüne ihtiyaç var. Böylesine bir atölye burası. Bu atölyede genç çiftçi adaylarımız çiftçiliğe, ziraate ilgi duyanlar mutlaka bir şeyler öğrenecekler"