Akaryakıtta tek fiyat uygulaması başlıyor!

TAKİP ET

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kararıyla akaryakıt istasyonlarında aynı tür akaryakıt için fiyat farkı uygulanmayacak. Yarın itibariyle 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek. Bu kararın, bayi operasyonlarında kolaylık sağlaması bekleniyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) kararıyla Akaryakıt istasyonlarında, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıt için Fiyat farkı uygulanmayacak. Yarın itibariyle 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek.

Bu karar, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceği ancak bu özelliklerin fiyatı değiştirmeyeceği şeklinde açıklandı. 

Akaryakıt istasyonlarında "95 oktan benzin ve dizel, ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro" gibi ifadelerle farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak.

EPDK, dağıtıcı lisansı sahiplerinin yüzde 0,5'i geçmemek kaydıyla akaryakıtların özelliklerini iyileştirmeye yönelik çeşitli katkı maddelerini ürüne ekleyebileceklerini belirtti. Ancak, bu işlem için gerekli izin ve bilgilendirme yükümlülüklerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

Bayi Operasyonlarında Kolaylık Sağlanacak

EPDK'nin bu kararı, bayi operasyonlarında kolaylık sağlayacak. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, kararın akaryakıt istasyonlarının finansman maliyetlerini az da olsa düşüreceğini belirtti. Ekonomik olarak zor bir süreçten geçen bayilerin kar paylarının artırılması talebini dile getiren Okumuş, devletin bu konuyu yakından takip ettiğini vurguladı.

Bu kararın, tüketiciler nezdindeki belirsizlikleri gidermeyi ve bayi operasyonlarını kolaylaştırmayı hedeflediği ifade ediliyor.